Uudelle pelaajalle

Tervetuloa kokemaan golfin ilo Hiekkaharju Golfiin!

Oletko kenties vasta lajin löytänyt aloittelija, tai vain uusi Hiekkaharju Golfissa? Tältä sivulta löydät ohjeita meillä pelaamiseen.

Jos olet aivan uusi golfaaja, tutustu etukäteen golfin sääntöihin ja etikettiin. Tärkeintä on, että jokaisen on turvallista pelata kanssasi kentällä. Suosittelemme perehtymään Golfliiton digioppaisiin, jotka löytyvät täältä.

Hiekkaharju Golfin molemmille kentille tulee varata aika. Lue ajanvarauksesta lisää täältä. Voit varata ajan myös Caddiemasterilta, joka auttaa sinua muutenkin mielellään kaikissa kysymyksissäsi. Voit ostaa myös pelilippuja tai muita pelituotteita etukäteen verkosta.

9 reiän kentällemme vaaditaan jonkin golfseuran jäsenyys sekä suoritettu Green Card. Voit liittyä jäseneksemme täältä. Lyhyemmälle Kehä-6-kentällemme ei vaadita jäsenyyttä, ja ainoastaan yhdellä neljän hengen lähdössä tulee olla Green Card.

Kentälle pääsee pelaamaan tietyin ehdoin myös klubitalomme aukioloaikojen ulkopuolella. Lue lisää aamun aikaisista lähdöistä täältä. Tutustu lisäksi peliajan vahvistamiseen ja no show -tapauksiin liittyviin käytäntöihimme täältä.

Golf on mukavinta, kun kaikilla muillakin on mukavaa. Pidetään siis yhdessä kiinni yhteisistä pelisäännöistä. Golfin iloa!

Muista myös nämä asiat kentällä

Lyönti- ja alastulojälkien korjaaminen

Pidetään yhdessä huolta kenttämme hyvästä kunnosta, niin pääsemme nauttimaan vastaavista peliolosuhteista myös jatkossa!

Lyöntijälkiin käytettävää hiekka-siemen-seosta löydät kärrykatoksesta ja kärryistä. Alastulojälkiin käytettäviä griinihaarukoita voit ostaa klubitalolta.

Hiekkapullot ja -laatikot on tarkoitettu lyöntijälkien korjaamiseen varsinkin silloin, kun divotti hajoaa pieniksi palasiksi. Kun divotti löytyy, niin ensin se takaisin paikoilleen ja sitten hiekkaa ”saumalaastiksi” tampaten päälle. Näin korjattu divotti pysyy paremmin paikoillaan ruohonleikkurin ajaessa päältä.

Pakkasaamuina pelaaminen

Mikäli kenttä on kiinni kuuran tai pakkasen takia, aamun varausajat eivät siirry, vaan peliajat peruuntuvat kokonaan. Pelaaminen pakkasaamuina on sallittu vasta henkilökunnan annettua siihen luvan. Kentän ajankohtainen tilanne päivittyy aina etusivullemme.

Golfauton käyttö

Golfautolla tulee ajaa väyliä pitkin ja käyttää mahdollisimman paljon teitä. Raffeissa ajaminen on kielletty.

Henkilökunta voi lisäksi kieltää golfauton käytön esim. kentänhoidollisten töiden tai sateista pehmenneen kentän takia.