Päivitetyt paikallissäännöt, varapallon pelaaminen estealueen ylityksessä

Paikallissääntöjä on päivitetty hieman. Nyt on mahdollista pelata aina estealueen ylityksissä varapallo, mikäli on epäselvää, ylittikö pallo estealueen.

Paikallissäännöt Hiekkaharju Golfissa 2019

  1. Kiinteä haitta puttilinjalla: Mikäli pallo on yleisellä alueella ja kentän lyhyeksi leikatulla alueella ja suoraan puttilinjalla on kiinteä haitta joka on enintään kahden mailanmitan päässä viheriön reunasta, ja pallo on enintään kahden mailanmitan päässä kiinteästä haitasta, sitä saa rangaistuksetta vapautua säännön 16.1b mukaisesti.
  2. Mittamerkit: Kaikki mittamerkit ovat kiinteitä haittoja. Merkin poistaminen on kielletty. Rangaistus Säännön 8.1a rikkomisesta: Yleinen rangaistus. Vapautuminen säännön 16.1b mukaisesti.
  3. Valumaurat bunkkerissa: Syvät veden valumaurat hiekkaesteissä ovat epänormaaleja kenttäolosuhteita. Vapautuminen säännön 16.1c mukaisesti.
  4. Väylällä 2 puron pohjoispuoleinen alue (sillan toisella puolen oleva alue) on estealuetta ja on pelikieltoaluetta (NPZ), josta palloa ei saa noutaa. Vapautus säännön 17.1d mukaisesti.
  5. Mikäli on epäselvää onko pallo ylittänyt estealueen rajan, voi pelata varapallon, joko uusimalla lyönnin, tai hyödyntämällä lipun linjassa taaksepäin- tai lateraalivapautusta. Mikäli alkuperäinen pallo löytyy estealueelta, niin se on pelattava kuin se makaa, tai jatkettava varapallolla 1 lyönnin rangaistuksella.
  6. Väylän 2 Drop Zone antaa lisämahdollisuuden vapautua kunnostettavasta alueesta.