Kentänhoidon katsaus 30.6.

Parannustyöt rangella

Rangelle on alkukesän aikana tehty kaksi upeaa kohdeviheriötä. Lähempi viheriö on 100 metrin päässä ja kauempi 135 metrin päässä (etäisyys riippuu hieman mistä reunasta rangea lyö). Nyt porukalla kisaamaan kenellä on tarkimmat lyönnit! Tulemme järjestämään mukavia tapahtumia aiheeseen liittyen. Lisäksi lyöntimatoille johtava käytävä on päällystetty asfaltilla, jotta matoille ei kulkeutuisi hiekkaa. Rangen päähän on myöskin pystytetty noin viisi metriä korkea verkko estämään rangepallojen meno kakkosviheriölle. Pallojen lyöminen tarkoituksellisesti verkon yli on ehdottomasti kielletty turvallisuussyistä.

2.väylän uudistukset

Keväällä purettiin vanha varikkoalue, joka toi lisää pelitilaa viheriön oikealle puolelle ja viheriön edessä oleva bunkkeri täytettiin. Nämä kylvetyt alueet on saatu nyt pelikäyttöön. Samalla kunnostettiin ja salaojitettiin jäljelle jääneet bunkkerit. Uusi kävelysilta kakkoselta kolmoselle on juuri valmistunut, joten siirtymä lyöntipaikalle lyhenee ja nopeutuu huomattavasti. Autoilla tulee käyttää edelleen vanhaa siltaa.

Pelialustojen parantaminen

Alkukauden aikana olemme tehneet huomattavan paljon täydennyskylvöjä molempien kenttien väylillä, lyöntipaikoilla ja viheriöillä. Lisäksi on tehty ilmastuksia ja lannoituksia ruohonkasvun edistämiseksi. Kylvöjen tulokset ovat olleet kaikkien nähtävissä ja koettavissa parantuneilla sekä nopeutuneilla pelialustoilla. Tästä olemme saaneetkin vuolaita kehuja ja kiitoksia pelaajilta. Tulemme myös jatkamaan aktiivista viheriöiden jyräystä ja hiekoitusta pitääksemme viheriöt tasaisina, nopeampina ja hyvä laatuisina.

Olemme myös suorittaneet koko kentän alueella leveälehtisten kasvien, kuten apilan ja voikukan torjuntaa. Tulokset ovat olleet erinomaisia, etenkin voikukan torjunta on onnistunut hyvin. Tulemme tekemään uusintakäsittelyn vielä kesän aikana, jotta pääsisimme parhaaseen mahdolliseen tulokseen.

Kesä on ollut toistaiseksi melko vähäsateinen ja olemme varsinkin nyt kylvöjen kasvun vuoksi kastelleet paljon. Kastelujärjestelmää on paranneltu korjaamalla toimimattomia sadettimia ja suuntaamalla niitä uudelleen.

Olemme peluuttaneet kenttää hieman vaihtelevista tiipaikoista, jotta rikkaruohojen torjunta ja kylvöt ovat saaneet rauhassa vaikuttaa kuluneimmissa paikoissa. Pyrimme aina pitämään kentän kokonaismitan kuitenkin suunnilleen samana.

Kentällä on edelleen voimassa siirtosääntö. Toivoisimme pelaajien kiinnittävän huomiota pallon alastulojälkien ja irronneiden turpeiden korjaamiseen varsinkin nyt, kun olemme suurien ponnistelujen jälkeen saamassa kentän hiljalleen sellaiseen kuntoon, josta pelaajat voivat nauttia.

Piha-alueiden siistiminen

Kaiken tämän lisäksi klubin ympäristöä on siistitty ja korjattu laajamittaisesti viihtyisyyden parantamiseksi. Terassia on laajennettu sekä lisätty ja uusittu kalusteet. Kulkuväyliä on selkeytetty ja laitettu hieman istutuksia terassin ympäristöön. Nyt on hyvä tulla terassille viettämään mukavaa aikaa, vaikka vaan nauttimaan virvokkeista ja muusta ravintolan uudistuneesta tarjonnasta.