Kentänhoidon katsaus 14.3.

Rangelle on tehty hiekoitus nopeuttamaan lumen ja jään sulamista. Lisäksi hiekoitus tasoittaa pintaa ja parantaa kasvualustaa. Palloautomaattiin tullaan asentamaan uusi pallonpesuri ja -hissi. Näillä toimilla saamme parannettua pallojen pesutulosta ja pystymme lisäämään automaatin pallokapasiteettiä. Tulemme avaamaan rangen heti, kun se on vain mahdollista. Otamme käyttöön Leppävaaran rangelta ostetut melko uudet Wilson Premium Range pallot heti, kun rangen maa on kovettunut ja hiekka pinnasta poistunut.

Rangen hiekoituksen yhteydessä hiekoitimme samalla kertaa Pitkän Ysin väylät 1, 2, 9 ja Kehä 6 väylät 1, 5, 6. Näitä toimenpiteitä tullaan tekemään myös kesän aikana kaikille väylille. Poistimme myös jäätä Pitkän Ysin viheriöiltä 1, 2, 9 ja harjoitusviheriöltä. Näillä viheriöillä on painanteita, joihin muodostuu jääkerrosta. Uudemmilla viheriöillä ei tätä ongelmaa ole ollut.

Olemme tehneet onnistuneita kalusto hankintoja pitkin alkuvuotta mm. traktori, syväilmastuskone, viheriöleikkuri, viheriöjyrä. Lisäksi muitakin hankintoja tullaan vielä tekemään ennen kauden alkua tai sen aikana.

Talvivaurioita on vielä hankala arvioida, kun maassa on lunta ja pinnat jäässä. Vaurioita on todennäköisesti niillä viheriöillä, joilla on ollut aiempinakin vuosina. Talvi on ollut hyvin haasteellinen, johtuen keskellä talvea olleista vesisateita ja pitkään kestäneestä suojasäästä.

Tulemme purkamaan kevään aikana vanhan varikkoalueen ja pystyttämään tilapäisen alueen Tennistien toiselle puolelle hiekkakentän reuna-alueelle. Tälle alueelle tullaan myöhemmin rakentamaan varsinainen varikkoalue. Vanha varikkoalue 2-väylän reunalta siistitään.

Olemme tehneet myös hoito- ja perusparannussuunnitelman, jossa isossa osassa ovat mm.  bunkkerit ja vesiesteiden rannat. Tavoitteemme on parantaa pelattavuutta, nopeuttaa kierroksia ja tuottaa hyvä pelikokemus kaiken tasoille pelaajille.