Kapteenin kevättervehdys

Hei kaikille!

Varsinainen kesän pelikausi on juuri alkamassa. Haluaisinkin muistuttaa muutamasta asiasta, joilla voimme jokainen huomioida vähän paremmin kanssapelaajien turvallisuutta ja viihtyvyyttä.

Uusia hiekkisläisiä

Kevään aikana olemme saaneet 140 uutta jäsentä! Otetaan kaikki uudet pelaajat ystävällisesti vastaan ja mukaan touhuun, tervetuloa tulevat mestarit!

Muistetaan FORE-huuto

Turvallisuuden kannalta on tärkeintä, että pallot lyödään vasta kun edellä kulkeva ryhmä on riittävän etäällä. Jos pallo lähtee reilusti sivusuuntaan, toisen väylän puolelle tai muuhun mahdolliseen ihmisten oleskelusuuntaan tai jos et tiedä pallon lähtösuuntaa, on koko peliryhmän yhteinen FORE-huuto tarpeen.

Kentänhoitajaa kohti lyötäessä on häneltä aina ensin odotettava käsimerkillä lyöntilupa. (Kevään aikana on tietooni tullut kolme huutamatonta vaaratilannetta, onneksi vahingoilta on kuitenkin vältytty).

Haravoidaan bunkkerit

Nyt kun bunkkeriharavat alkavat pikkuhiljaa olla paikoillaan, niin muistetaan lyönnin jälkeen haravoida bunkkeri huolellisesti. Käytön jälkeen harava asetetaan kokonaan bunkkeriin, varsi poikittain pelisuuntaan nähden.

Tupakan natsat ja nuuskapussit eivät kuulu luontoon

On jokaisen oma asia polttaako savukkeita ja käyttääkö nuuskaa, mutta ne tumpit ja nuuskapussit pitää viedä mukanaan eikä heittää kentälle. Nämä voivat olla vaaraksi myös alueen linnuille ja eläimille.

Pallon alastulojäljet ja irronneet divotit kuntoon

Haastan kaikki pelaajat huolehtimaan osaltaan siitä, että pallojen alastulojäljet sekä lyöntidivotit paikataan aina! Hyvä perinteinen sääntö on paikata oman jäljen lisäksi ainakin yksi toisen jättämä jälki. Jos pelikaverilta jää vahingossa jälki paikkaamatta, siitä voi häntä huomauttaa, eikä tästä ole kenenkään syytä loukkaantua.

Pidetään siis kentästä omalta osaltamme huolta, se motivoi myös muita pelaajia ja kenttähenkilökuntaa tekemään parhaansa. Kenttäyhtiö tulee lähiviikkoina asentamaan kärryihin multa-siemen pullot työtä helpottamaan.

Pelin ripeys on kaikkien etu

Ripeä peli ei tarkoita kiirehtimistä vaan reipasta ja jämäkkää etenemistä lyöntien välillä.

Lähdön alhaisimman tasoituksen omaava pelaaja on vastuussa ryhmän pelinopeudesta ja pelin sujuvuudesta. Ryhmän tulee edetä reippaasti säilyttäen etäisyys edellä kulkevaan ryhmään (ei tyhjiä väyliä ryhmien väliin). Ryhmän tulee mieluummin nopeuttaa omaa peliään kuin jäädä useamman ryhmän ohitettavaksi. Mikäli ryhmän eteen jää kuitenkin tyhjä väylä, tavoiteajassa ei pysytä ja takaa tulee nopeampi ryhmä, tulee tälle antaa ohituslupa.

Arvostele asiallisesti – palautetta kuunnellaan mielellään

Mikäli jokin asia ei ole mielestäsi kunnossa, on palautteen anto paikallaan, mutta pyri antamaan se taholle, joka on asiasta vastuussa. Mikäli esim. kentän kunnossa, -opasteissa, -rakenteissa, pelaajissa yms. on mielestäsi moitittavaa, etkä tiedä kenelle palautteen antaisit, voit antaa sen vaikka minulle. Vien asian oikealle taholle.

Nautittavaa pelikautta 2020 kaikille teille!

Jari Rantalainen
kapteeni
0400536232
rantalainen@luukku.com

Ps. Tänään oli jo nähty 5 uutta pientä ”jäsentä” eli joutsenen poikasta pesässä, annetaanhan heille kasvurauha.