Kaavoitustilanteen katsaus

Yleiskaavan tilanne

21.2.2019 on käyty keskustelu Vantaan Kaupungin edustajien kanssa Vantaan Yleiskaava 2020 hankeen tilanteesta. Keskustelu oli erittäin rakentava ja positiivinen ja toiveitamme alueen kaavoituksesta kuunneltiin. Kaavoitus koskee pahimmillaankin vain osaa kentän alueesta ja kaupungin tahto on, että golfia pelataan Hiekkaharjussa jatkossakin. Keskustelut kaavan rajauksista siis jatkuvat, eikä mitään lopullista ole vielä päätetty. Luonnos etenee yleiskaavaehdotukseksi päätöksentekoa varten, mutta yleiskaavankaan voimaantulo ei kuitenkaan vielä tarkoita sitä, että alueella vielä mitään konkreettisesti muuttuisi. Muutoksia voi tapahtua vasta sen jälkeen, kun asemakaava on suunniteltu ja vahvistettu. Tämä prosessi kestää kuitenkin useita vuosia, eikä kentän kannalta uhan alainen alue ole edes prioriteettilistan kärjessä kaavoituksen suhteen kaupungin edustajien mukaan. Tilanne alueella voi siis pysyä täysin muuttumattomana 10-15 vuottakin. Esimerkkinä kentän viereinen peltoalue, joka on ollut yleiskaavassa vuodesta 2007 asuinalueeksi kaavoitettuna, mutta jolle ei ole edelleenkään tehty asemakaavaa.

Kaavoituspäätöksiin voi siis myös vaikuttaa ja se on myös meidän päämäärämme. Nykyistä yleiskaavaluonnosta voivat nyt kommentoida kaikki halukkaat osoitteessa https://kaava.maptionnaire.com/fi/5309/ , jossa palautetta voi antaa 29.3.2019 asti. Yhtiö tulee antamaan myös oman palautteensa ja osakkaita kehotetaan antamaan omansa yhteisen asian puolesta!

Koska kyseessä on lopulta poliittinen päätös, olisi tietenkin hienoa, jos kaikki yhteisömme jäsenet pyrkisivät viemään omilla tahoillaan eteenpäin positiivista viestiä yhteisen kenttämme tulevaisuuden puolesta ja sen jatkokehittämisen varmistamiseksi. Kentän sijainti on kuitenkin erinomainen ottaen huomioon golfharrastajien lisääntyvän suuntauksen nopeasti pelattaviin (6r, 9r) golfkierroksiin lähellä kotia, samoin kuin sen, että Hiekkaharjun kentälle pääsee julkisen liikenteen välineillä helposti – toisin kuin useimmille muille golfkentille pk-seudulla ja laajemmin Uudellamaalla. Olisi Vantaan ja sen Hiekkaharjun muiden lähialueiden golffareiden kannalta erittäin huono ratkaisu, mikäli tilanne näiltä osin menisi huonompaan suuntaan. Me tietenkin lähdemme siitä, että näin ei tapahdu.