Hiekkaharju Golfin edustuspelaaja Sami Laattala tähtää ammattilaiseksi – lue Samin esittely ja vinkit kentälle!

Kuka: Sami Laattala, Hiekkaharju Golfin edustuspelaaja, syntynyt 1992
Mistä: Vantaalta – asuu edelleenkin aivan Hiekkaharju Golfin takana
Tasoitus: +1,7
Millä tasolla: 2020 European Golf ranking 680, Official World Golf ranking 1551, Finnish Amateur ranking 31, Finnish Tour ranking 69
Minne: Ammattilaiseksi, tottakai!
Fun fact: Holari puuttuu vielä.

Sami Laattalan perheessä on aina golfattu, mikä veikin nuoren miehen kentälle jo noin 5-vuotiaana. Tämä golfkenttä oli Hiekkaharju Golf, missä hän päätyi suorittamaan Green Cardin ja starttaamaan tiensä golfin parissa kohti ammattilaisuutta.

”Nyt on ollut tällainen paluu juurille, kun olen taas Hiekkaharjuun liittynyt”, kertoo nyt 28-vuotias golfaaja, jonka suunnitelmissa olisi pelata golfia jatkossa ammattilaisena.

”Ja kenttä onkin kehittynyt näistä ajoista aika paljon!”

Tällä hetkellä Sami kisaa amatöörinä, ja työskentelee päätoimisesti Helsinki-Vantaan lentokentällä lentokonekuormaajana ja jäänpoistajana.

Kilpailee nyt Hiekkaharju Golfin edustuspelaajana

Sami on solminut kaudelle 2021 edustuspelaajasopimuksen Hiekkaharju Golfin kanssa – tämä tarkoittaa, että pääsemme kannustamaan Samia tulevissa kisoissa oman kentän nimissä!

Korona-aikana kilpailuja on ollut vähemmän kuin normaalisti, mutta tällekin kaudelle niitä on taas tiedossa. Viime vuonna Sami pääsikin lopulta matkustamaan Latvian Open Championshipeihin asti, joissa hän sijoittuikin hienosti neljänneksi.

”Kauden startti on mennyt hyvin, mutta ihan tyytyväinen en vielä ole ollut. Ainakin puttia pitää vielä hioa”, hän kertoo.

Tällä kaudella luvassa on Samin osalta ainakin Finnish Tourin kilpailuja, Reikäpelien SM-kisat ja Erkko Trophy Suomessa.

”Toivottavasti päästään vielä ulkomaillekin. Esimerkiksi Latvian kisat ovat vielä koronatilanteesta johtuen epävarmat.”

Junioreissa on lajin tulevaisuus – ja treenaamisessa omien taitojen osalta

Moni Hiekkaharjussa pelaava onkin saattanut jo törmätä Samiin. Pelaamisen ja treenaamisen lisäksi hän on vetänyt myös junnutreenejä ja kursseja. Juniorityö onkin hänellä lähellä sydäntä – omat muistot lapsuuden golfleireistä ovat jääneet merkittävinä mieleen niin lajin kuin kavereidenkin osalta.

”Se on oikeasti tärkeää, junioreissa on se tulevaisuus.”

Muillekin kuin junioreille Sami vinkkaa pitävänsä treenin merkitystä suuressa arvossa. Ennen kierrosta on helppo käydä rangella, mutta myöskään lähipelissä onnistumista ei tulisi unohtaa.

”Lähipeli säästää aika paljon lyöntejä. Siinä kun alkaa onnistumaan, niin alkaa kierrostulokset tippua ja tulee lyöntiin varmuutta. Ei kannata jäädä pelkälle rangelle, meillä on niin hyvä lähipelialuekin”, Sami muistuttaa.

Erityisesti kauden alussa onnistumiseen vaikuttaa myös se, miten on talvensa käyttänyt. Hiekkaharju Golfin uusi talviharjoitteluhalli onkin jo tullut Samille tutuksi.

”Vaikka kävisi edes kerran viikossa talvella treenaamassa, jo se pitää yllä touchia lajiin. Ei tarvitse lähteä sitten ihan tyhjästä kauden starttiin keväällä.”

Samiin voit törmätä Hiekkaharjussa pitkin kesää. Kisamenestystä voit seurata verkossa esimerkiksi Golfpisteen Live Scoring -palvelussa. Kannustetaan yhdessä seuran oma edustuspelaaja menestykseen!