Hallituksen puheenjohtaja: Yhdessä selviämme tästä haastavasta ajasta

Haluan lähestyä teitä kaikkia tänä poikkeuksellisena keväänä ja kiittää jokaista pelaajaa, joka on kantanut kortensa kekoon yhteisen haasteemme edessä. Kiitän erityisesti teitä lukuisia Hiekkaharju Golfissa pelanneita golfareita, jotka olette näin ylläpitäneet kanssamme yhteiskunnan mahdollisuuksien mukaista toimintaa koronavirusepidemian edessä. Tilanteen aiheuttama huoli ja varotoimenpiteet ovat aiheellisia ja erittäin tärkeitä, mutta ylimitoitetuilla toimenpiteillä voi olla kauaskantoisempia vaikutuksia kuin vain golfkenttien sulkeminen.

Aiomme tässä haastavassa tilanteessa tehdä kaikkemme, jotta voimme taata jokaisen turvallisuuden sekä turvata toimintamme jatkuvuuden minimoiden välttämättömät lomautukset tai irtisanomiset. Näin voimme omalta osaltamme tukea yhteiskuntamme talouselämän rattaiden pyörimistä ja myös jatkaa pelejämme Hiekkaharjussa – turvallisesti sekä taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävästi.

Golfkenttä on paikka harrastaa ja monelle myös hengittää – tämä on nyt tärkeämpää kuin koskaan

Haluamme, että yhä useampi voisi kokea ulkoilun ja golfin ilon kanssamme, erityisesti juuri nyt. Näemme vastuullisuuden olevan muutakin kuin koronalta suojautumista – on tärkeää, että pystymme yhdessä ylläpitämään arjen normaaliutta siltä osin kuin se on viranomaisten määräyksien mukaan mahdollista.

Monet mahdollisuudet harrastaa ja liikkua ovat tällä hetkellä rajoitettuja. Golfkenttänä tarjoamme ihmisille mahdollisuuden liikunnan harrastamiseen ulkoilmassa ilman lähikontakteja. Tästä syystä emme halua esimerkiksi rajoittaa mahdollisuutta oman arjen henkireikään vain omistajillemme.

Emme halua, että vain me saamme pelata – me Hiekkaharju Golfissa olemmekin kaikkien kenttä.

Kannamme kortemme kekoon myös talouselämän puolesta

Vaikka turvallisuus on meidän kaikkien ensisijainen prioriteetti ja huolenaihe, tulee vastuuta kantaa myös alan ja Suomen taloustilanteesta. On tärkeää, että talouselämän pyörät pyörivät ja että kykenemme keksimään ratkaisuja, joilla voimme estää esimerkiksi jokaisen välttämättömän lomautuksen. Haluamme, että golfala elää ja alan rautaisimmilla ammattilaisilla – kenttien työntekijöillä – on työtä ja turvaa myös jatkossa.

Jos jokainen suomalainen golfkenttä lomauttaa tai irtisanoo viisi työntekijäänsä, tarkoittaa tämä 750 suomalaiselle työntekijälle tulonmenetyksiä ja mahdollisia taloudellisia vaikeuksia. Me haluamme omalta osaltamme välttää tämän ja kannustaa muitakin kenttiä taistelemaan tätä tulevaisuudenkuvaa vastaan, turvallisuudesta tinkimättä ja viranomaisohjeita noudattaen.

Koronavirusepidemia koskettaa meitä kaikkia, ja se vaatii myös toimia jokaiselta

Me Hiekkaharju Golfissa seuraamme tilannetta tarkkaan ja noudatamme viranomaisten ohjeita tinkimättä. Olemme tehneet merkittäviä muutoksia toimintaamme, jotta sekä työntekijöidemme että asiakkaidemme turvallisuus olisi mahdollisimman taattu.

Luotamme ja uskomme vahvasti, että vastuuntuntoiset asiakkaamme osaavat toimia golfatessaan ohjeidemme mukaan ja pitää tarvittavat turvavälit, kaikissa 1–4 hengen lähdöissä. Valvomme kuitenkin, että golfareille antamiamme ohjeita noudatetaan kentillämme oikein – tilanne ja ohjeet ovat kaikille uusia. Viestimme aktiivisesti, jotta jokaisella olisi tarvittava ja selkeä tieto kenttämme toimenpiteistä ja ohjeista. Kiitos, että olettekin noudattaneet kuuliaisesti tarkkaan laadittuja koronaohjeitamme.

Haluan lopuksi muistuttaa, että vastuullisuus on muutakin kuin meille kaikille ensisijaisen tärkeää turvallisuutta. Meidän tulee pitää huolta myös taloudellisesta ja sosiaalisesta vastuusta. Pidetään siis yhteisvoimin arkeamme ja yhteiskuntaamme yllä myös jatkossa – selviämme tästä haastavasta tilanteesta yhdessä.

Aurinkoisia ja turvallisia pelejä,

Kari Laakso

Hallituksen puheenjohtaja
Hiekkaharju Golf

Lue päivittyvä koronatiedotteemme verkkosivuiltamme.